10 maja 2020

Warzywne risotto

Regulamin sklepu

Polityka prywatności

BOBRYDIETETYK 

Oliwia Bober-Pawelczyk

© 2020-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone.

Spotkajmy się na konsultacji stacjonarnej!

Przychodnia "ZDROWIE"

Plac Konstytucji 3 Maja 3 w Olsztynie

Najnowsze artykuły

21 maja 2024
A co powiesz na chrupiące goferki jak znad
10 stycznia 2024
Tym specjałem niemalże zawsze jesteśmy karmieni podczas naszej
12 grudnia 2023
Zbuduj wieżę z tych idealnych placuszków z masą
20 października 2023
Pozwól sobie na trochę rozpusty w tym jesienno-dyniowym
17 października 2023
Idealna jesienna kolacja z bombą karotenoidową, antyoksydacyjną i
Może wydawać się trudne do zrobienia, ale gdy spróbujesz, to się zakochasz!
Pozwól sobie na trochę rozpusty w tym jesienno-dyniowym sezonie i koniecznie wypróbuj przepis na…
🎃DYNIOWE CYNAMONKI🎃
Może wydawać się trudne do zrobienia, ale gdy spróbujesz, to się zakochasz!  są różne techniki robienia tej potrawy. Ja praktykuję taki i smakuje  Możecie zrobić z kurczakiem lub dodawać różne warzywa! 
 
Składniki:
ryż arborio 200g
pół szklanki wina
około litr bulionu warzywnego
papryka
pieczarki
cebula
czosnek
masło
przyprawy
 
Do podania:
parmezan
pomidorki koktajlowe
pietruszka
 
Przygotowanie:
Przygotować bulion warzywny z włoszczyzny lub z dobrej jakości kostki rosołowej. Warzywka pokroić. Cebulkę i paprykę podsmażyć na maśle, a gdy zmiękną dodać pieczarki. Przyprawić. Do warzyw wsypać ryż i podprażyć, a następnie zalać winem. Gdy alkohol odparuje, dolewać stopniowo bulionu, małymi porcjami do wchłonięcia. Czynność powtarzać do miękkości ryżu - ok. 20 min.  Dolewać i mieszać  Podawać z parmezanem, pomidorkami i posiekaną pietruszką. 
KTO SIĘ PODEJMUJE?!
 
Jeśli chcesz zobaczyć, jak przygotować domowe warzywne risotto, zapraszam do obejrzenia filmiku na moją stronę na Facebooku KLIKNIJ TU