Vege kotlety wcale nie muszą być wieloskładnikowe, praco- i czasochłonne. Mam nadzieję, że udało mi się Was przekonać
Składniki na kotlety z ciecierzycy:
słoik ciecierzycy 500g
jajko
4 łyżki bułki tartej lub 5 łyżek płatków jaglanych
sól, pieprz, papryka słodka i ostra, czosnek, zioła
szczypiorek
Składniki na kotlety z fasoli:
puszka fasoli 400g
jajko
5-6 łyżek bułki tartej lub płatków jaglanych
sól, pieprz, papryka słodka i ostra, czosnek, zioła
pietruszka
Dodatki:
sałata
domowy ketchup
musztarda
ser
pomidor
ogórek konserwowy
Ale to oczywiście wedle uznania
Przygotowanie:
Ciecierzycę, jajka i przyprawy zblendować. Obtoczyć w bułce tartej lub płatkach jaglanych. Uformować kotleciki i smażyć na oleju. Bułki rozkroić i podpiec. Wyłożyć ulubiony sos i warzywka.
Smacznego!
Jeśli chcesz zobaczyć, jak przygotować vege kotleciki, zapraszam do obejrzenia filmiku na mojej stronie na Facebooku KLIKNIJ TU