01 czerwca 2020

Vege burgery z ciecierzycy i z fasoli

Regulamin sklepu

Polityka prywatności

BOBRYDIETETYK 

Oliwia Bober-Pawelczyk

© 2020-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone.

Spotkajmy się na konsultacji stacjonarnej!

Przychodnia "ZDROWIE"

Plac Konstytucji 3 Maja 3 w Olsztynie

Najnowsze artykuły

21 maja 2024
A co powiesz na chrupiące goferki jak znad
10 stycznia 2024
Tym specjałem niemalże zawsze jesteśmy karmieni podczas naszej
12 grudnia 2023
Zbuduj wieżę z tych idealnych placuszków z masą
20 października 2023
Pozwól sobie na trochę rozpusty w tym jesienno-dyniowym
17 października 2023
Idealna jesienna kolacja z bombą karotenoidową, antyoksydacyjną i
BOBRY DIETETYK Vege burgery
Pozwól sobie na trochę rozpusty w tym jesienno-dyniowym sezonie i koniecznie wypróbuj przepis na…
🎃DYNIOWE CYNAMONKI🎃
Vege kotlety wcale nie muszą być wieloskładnikowe, praco- i czasochłonne. Mam nadzieję, że udało mi się Was przekonać 
 
Składniki na kotlety z ciecierzycy:
słoik ciecierzycy 500g
jajko
4 łyżki bułki tartej lub 5 łyżek płatków jaglanych
sól, pieprz, papryka słodka i ostra, czosnek, zioła
szczypiorek
 
Składniki na kotlety z fasoli:
puszka fasoli 400g
jajko
5-6 łyżek bułki tartej lub płatków jaglanych
 sól, pieprz, papryka słodka i ostra, czosnek, zioła
pietruszka
 
Dodatki:
sałata
domowy ketchup
musztarda
ser
pomidor
ogórek konserwowy
Ale to oczywiście wedle uznania 
 
Przygotowanie:
Ciecierzycę, jajka i przyprawy zblendować. Obtoczyć w bułce tartej lub płatkach jaglanych. Uformować kotleciki i smażyć na oleju. Bułki rozkroić i podpiec. Wyłożyć ulubiony sos i warzywka. 
Smacznego!
 
Jeśli chcesz zobaczyć, jak przygotować vege kotleciki, zapraszam do obejrzenia filmiku na mojej stronie na Facebooku KLIKNIJ TU