29 sierpnia 2020

Tofucznica

Regulamin sklepu

Polityka prywatności

BOBRYDIETETYK 

Oliwia Bober-Pawelczyk

© 2020-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone.

Spotkajmy się na konsultacji stacjonarnej!

Przychodnia "ZDROWIE"

Plac Konstytucji 3 Maja 3 w Olsztynie

Najnowsze artykuły

21 maja 2024
A co powiesz na chrupiące goferki jak znad
10 stycznia 2024
Tym specjałem niemalże zawsze jesteśmy karmieni podczas naszej
12 grudnia 2023
Zbuduj wieżę z tych idealnych placuszków z masą
20 października 2023
Pozwól sobie na trochę rozpusty w tym jesienno-dyniowym
17 października 2023
Idealna jesienna kolacja z bombą karotenoidową, antyoksydacyjną i
BOBRY DIETETYK Tofucznica

Wytrawne śniadanie i niekoniecznie z użyciem jajka? To TOFUCZNICA! Przygotowanie jest banalnie proste, a smak nadajesz temu sam

 
Składniki:
pół opakowania tofu naturalnego
łyżka oliwy
przyprawy według uznania, ale u mnie są to: sól, pieprz, papryka słodka i ostra, curry
 
Dodatki:
rukola
ogórek
papryka
nasiona słonecznika
szczypiorek
chlebek (bez masła będzie to wegańskie śniadanie)
 
Przygotowanie:
Na patelnię z tłuszczem rozkruszyć odsączone tofu (można najpierw podsmażyć cebulkę, żeby było bardziej „jajecznicowe”). Przyprawić i podsmażać do zarumienienia. Wyłożyć rukolę, warzywka i słonecznik. Zjeść z chlebem.
No i tofu wcale nie jest fuuu Przekonaj się sam!