BOBRYDIETETYK
Oliwia Bober-Pawelczyk
Spotkajmy się na konsultacji stacjonarnej!
Najnowsze artykuły
Idealna jesienna kolacja z bombą karotenoidową, antyoksydacyjną i przeciwzapalną🥕
PIECZONA MARCHEWKA Z FETĄ I GRANATEM
Pieczona marchewka (na 4 porcje):
🥕marchew - 1 kg
🥕miód - 2 łyżki
🥕oliwa z oliwek - 3 łyżki
🥕sok z cytryny - łyżka
🥕czosnek - 2 ząbki
🥕kurkuma - łyżeczka
🥕imbir - łyżeczka
🥕papryczka chili - łyżeczka
🥕sól - pół łyżeczki
Dodatki (na jedną porcję):
🥬miks sałat/rukola/roszponka - garść
🌻pestki dyni i słonecznika - po 1 łyżce
🧀ser feta - plaster
🍇granat - 1/5 sztuki
🧴oliwa z oliwek - łyżeczka
Kilka rad przed przygotowaniem:
🟢Jeśli chcesz uzyskać bardziej spieczoną marchewkę, podkręć temperaturę do 200*C i skróć czas pieczenia.
🟢Do wymieszania marchewki z marynatą użyj rękawiczek, bo kurkuma lubi kolorować dłonie i paznokcie 🤪
Przygotowanie:
Jeśli chcesz zobaczyć filmik, jak zrobić to danie, KLIKNIJ TUTAJ.