BOBRYDIETETYK
Oliwia Bober-Pawelczyk
Spotkajmy się na konsultacji stacjonarnej!
Najnowsze artykuły
Nocna owsianka to genialny pomysł na kolokwialne "wrzucenie" wszystkich składników do miski, wymieszanie i pałaszowanie do syta. Dlaczego więc jest nocna? Ponieważ najlepiej smakuje, gdy przez noc trochę odstoi w lodówce. Wieczorem wrzucasz, a rano wstajesz i jesz :)
Składniki na dwie duże porcje:
Dodatki:
Przygotowanie:
Płatki szybko wchłaniają płyn, więc nie muszą stać całą noc w lodówce. Tak naprawdę wystarczy godzina, aby zmiękły, ale po całej nocy będą jeszcze lepsze, miększe i nasiąknięte. Taką owsiankę można jeść na zimno i odgrzewać. Oczywiście - jak kto woli.
Jeśli chcesz zobaczyć, jak przygotować tą owsiankę zapraszam do obejrzenia filmiku z instrukcją wykonania :) KLIKNIJ TU