BOBRYDIETETYK
Oliwia Bober-Pawelczyk
Spotkajmy się na konsultacji stacjonarnej!
Najnowsze artykuły
Od jakiegoś czasu jest wielki szał na te kremy. Ale tak naprawdę, żeby dowiedzieć się czy warto, trzeba spróbować... Krem NUTLOVE CRUNCH to krem czekoladowy z kawałkami orzechów arachidowych i ma on być dietetyczną wersją Nutelli lub (nawet bardziej!) nadzienia Ferrero Rocher. NUTLOVE COCO CRUNCH jest kremem kokosowym z kawałkami migdałów - coś w stylu Rafaello. Brzmi smakowicie, co?
Szczerze mówiąc nie powaliły mnie na kolana. Byłam jednak pozytywnie zaskoczona smakiem kremu kokosowego, bo mimo iż nie przepadam za kokosem, to w niewielkiej ilości jadłam go z przyjemnością. Krem czekoladowy natomiast to utwardzona podróbka Nutelli. Fakt faktem - skład jest lepszy, a cukier został zastąpiony maltitolem przez co ma mniej kalorii i niższy indeks glikemiczny. Ja jednak preferuję domowy krem czekoladowy ze śliwek/guacamole/daktyli. Mniejsze pieniądze i większa radość z robienia i jedzenia :)
Jeśli jednak zdecydujesz się na kupno tych kremów, polecam wypróbować je na naleśnikach z twarogiem. Podstawowy przepis na ciasto naleśnikowe, które zawsze wychodzi jest następujący...
Składniki:
Dodatki:
Przygotowanie:
Na te proporcje wychodzi około 10-11 cienkich naleśników.
Przygotuj nadzienie z twarogu, jogurtu i słodzidła, a następnie wypełnij nim naleśniki.
Na wierzch nałóż kremy z owocami/orzechami i masło orzechowe z dżemem.
To się nazywa prawdziwa wyżera! Ale raz na jakiś czas można tak się zasłodzić z rana :)