03 czerwca 2020

Jogurtowy placek z rabarbarem i borówkami

Regulamin sklepu

Polityka prywatności

BOBRYDIETETYK 

Oliwia Bober-Pawelczyk

© 2020-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone.

Spotkajmy się na konsultacji stacjonarnej!

Przychodnia "ZDROWIE"

Plac Konstytucji 3 Maja 3 w Olsztynie

Najnowsze artykuły

21 maja 2024
A co powiesz na chrupiące goferki jak znad
10 stycznia 2024
Tym specjałem niemalże zawsze jesteśmy karmieni podczas naszej
12 grudnia 2023
Zbuduj wieżę z tych idealnych placuszków z masą
20 października 2023
Pozwól sobie na trochę rozpusty w tym jesienno-dyniowym
17 października 2023
Idealna jesienna kolacja z bombą karotenoidową, antyoksydacyjną i
BOBRY DIETETYK Jogurtowy placek z rabarbarem i borówkami
Pozwól sobie na trochę rozpusty w tym jesienno-dyniowym sezonie i koniecznie wypróbuj przepis na…
🎃DYNIOWE CYNAMONKI🎃
Sezon rabarbarowy trwa, więc trzeba korzystać. Dzisiaj „wyśpiewałam” JOGURTOWY PLACEK Z RABARBAREM I BORÓWKAMI
 
Składniki w kolejności dodawania:
2 szklanki mąki pszennej (300g)
2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
0,5 szklanki erytrytolu (może być cukier)
2 jajka
7 łyżek oleju rzepakowego
300g jogurtu naturalnego gęstego
łodyga rabarbaru
garść borówek
 
Przygotowanie:
Ciasto dokładnie wymieszać - powinno być gęste, wręcz trudne do mieszania Wyłożyć na blachę z papierem do pieczenia. Rabarbar i borówki powkładać w ciasto. Piec 40 minut w 180 stopniach C.
 
Składniki na sos do ciasta:
łodyga rabarbaru
garść borówek
łyżka miodu
garść mięty
 
Przygotowanie:
Rabarbar drobno pokroić i zalać wodą. Gotować do miękkości. Dodać miód i borówki, a na koniec pokrojoną miętę. Krótko podgotować i gotowe! Sosik dodaje super świeżości!