BOBRYDIETETYK
Oliwia Bober-Pawelczyk
Spotkajmy się na konsultacji stacjonarnej!
Najnowsze artykuły
Pozwól sobie na trochę rozpusty w tym jesienno-dyniowym sezonie i koniecznie wypróbuj przepis na…
🎃DYNIOWE CYNAMONKI🎃
Ciasto:
🧁mleko – 100 ml
🧁drożdże suche – saszetka (7g)
🧁mąka pszenna – 500 g
🧁cukier trzcinowy – 50 g
🧁sól – szczypta
🧁puree z dyni – 200 g
🧁jajko – sztuka
🧁żółtko – sztuka (białko przyda się do posmarowania bułeczek)
🧁masło – 50 g
Nadzienie:
🧁masło – 40 g
🧁cukier trzcinowy – 50 g
🧁cynamon – 2 łyżkiKrem:
🧁serek śmietankowy – 2 opakowania (270 g)
🧁cukier puder – 50g
🧁mleko – 30 ml
Kilka rad przed przygotowaniem:
🟢Wszystkie składniki muszą być w temperaturze pokojowej.
🟢Możesz dodać drożdże bezpośrednio do mąki, a następnie dolać ciepłe (nie gorące!) mleko.
Przygotowanie:
Smacznego!
Jeśli chcesz zobaczyć filmik, jak zrobić to danie, KLIKNIJ TUTAJ.
🟢Cukier trzcinowy nierafinowany to bogactwo smaku i aromatu, który zawdzięcza melasie zawartej w trzcinie cukrowej. Ze względu na to, że podczas jego produkcji został pominięty proces oczyszczania, zachowuje swój brązowy kolor i naturalne właściwości. W umiarkowanych ilościach nie taki diabeł straszny – tak jak ze wszystkim 😊#dyniowecynamonki #cynamonki #dynia #jesienneprzepisy